Versenyfutás az idővel, hamarosan karácsony…bukósisakok

christmas-cookies-553457_640 (1)Gondolkodtál már azon, hogy hány nap van vissza karácsonyig? Én pont a napokban néztem rá a naptárra, és jöttem rá, hogy már csak kicsivel több, mint egy hónap van vissza. Miután kétségbeesetten fogyni fog az idő, igen csak össze kell kapni magamat, ha nem akarok kapkodni.

Az ajándék vásárlás

Idén már a gyerekek is hamarabb lesznek itthon, így igyekszem összeírni a teendőket azért, hogy ne maradjon le semmi, és ne a gyerekekkel kelljen elintéznem dolgokat. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nem szeretek velük menni vásárolni. Mondjuk vannak olyan dolgok, amiket nem is lehet, hiszen sem a Mikulás hozta csomagot nem vásárolhatom meg velük, vagy rakhatom össze, és a karácsonyit sem. Te már tudod, hogy ki mit kap idén az ünnepekre?

Nemrég beszéltem Marikával, a barátnőmmel, és közöltem vele a tényeket…Ő persze pánikba esett, mert fogalma sincsen, hogy mit vegyen a gyerekeknek. Nincs is könnyű helyzetben, mert 3 gyerek van, és persze már nagyok, kamaszok, nem könnyű venni nekik bármit is. Azért, hogy a varázsa még meglegyen, mégsem pénzt ad nekik. Ha ruhát kapnak, azt persze együtt válasszák ki, viszont csak karácsonykor kapják meg, és tényleg a fa alatt van. Persze igyekszik mindig valami apróságot venni nekik még a tudott ajándék mellé, hogy legyen meglepetés is. Tudom, hogy ezt csak addig lehet eljátszani, amíg a gyerekek fogékonyak rá, utána már csak a pénz marad, de az annyira nem jó.

Mindegy milyen apróság, hiszen azért azt könnyebb venni. A lányoknak könnyen vesz apróságot, hiszen egy-egy sminkes dolog, vagy körömlakk, nyaklánc, valami kis  bizsu ékszer, a fiúkkal mindig bajban van, hiszen nekik a sprén kívül mit lehet?.

Hiába mondtam neki, hogy azért még van idő, gyorsan aggódni kezdett. Eszembe is jutott, hogy minek is akartam figyelmeztetni, mert most ezen fog rágódni, de már nem volt mit tenni. legalább elkésni nem fog semmivel, ha már így alakult.

A testvéremnek a szüleimmel közösen rakjuk össze az ajándékot. Elég nagy dolgot szeretett volna, és közösen már meg tudjuk valósítani. A motoros bukósisakok közül szeretett volna egyet választani, így ezt kapja majd ajándékba. Szerintem veszünk neki egy utalványt, aztán majd arra költi a pénzét amire szeretné.

Sok a teendő nálam is, de a jegyzetemet már elkezdtem írni, így remélem nem marad le semmit, és mindenki örülni fog majd mindennek. Persze nem is az ajándék a fontos, hanem az, hogy szeretjük egymást.