Nem kell mindennek a versengésről szólnia, de nem baj, ha versenyzünk

Megint elszállt egy év, már 2020 van, és még nem is írtam Nektek arról, mennyire élveztem az idei csapatépítő játékokat.

Nem kell mindig mindennek a versengésről szólnia. Vannak olyan helyzetek, amikor a versengésnek nincsen értelme, amikor nem azzal kell foglalkozni, hogy ki nyer és ki veszít. De nem tehettem róla, amikor az éves csapatépítő játékok megrendezésre kerültek, nem bírtam magammal.

Ez a kedvenc részem a munkában. A csapatépítő játékok, a közös ebédek, meetingek mind nagyon érdekesek, így ezeket várom a legjobban.

Ahogyan említettem, a csapatépítő játékok voltak a kedvenceim az idei évben az összes céges program közül. Azért kifejezetten erre esett a választásom, mert egy olyan sportban próbálhattam ki magamat, amiben eddig még soha.

Az egyik meetingen került szóba, hogy idén is rendeznünk kellene valamit, ami összehozza a csapatot, hiszen bizonyított tény, hogy néha-néha jót tesz, ha a munkahelyen kívül is együtt töltünk egy kis időt a kollégáinkkal. Az ilyen események összekovácsolják a csapatot, aminek az lesz a következménye, hogy a munkában is sokkal jobban fogunk teljesíteni. Ezért is örültem nagyon, mikor egy ilyen esemény megszervezésére engem is felkértek.

Rólam tudni lehet, hogy eléggé sportos vagyok, nagyon szeretek versenyezni, a cégnél néhány sportcsapatban is benne voltam, ezért gondolták, hogy talán nekem kellene megszervezni a csapatépítő játékok alapját. A helyszínre volt már ötletem, de azért szerettem volna alaposabban feltérképezni, hogy milyen lehetőségeink vannak.

A csapatépítő játékok egyre elterjedtebbek a cégek körében. Régebben talán elképzelhetetlen lett volna, hogy néhány komolyabb cég, mondjuk bankok sporteseményekre vigyék kikapcsolni a dolgozóikat, de mivel rájöttek, hogy az ilyen szórakozás milyen nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy gördülékenyebben menjen az irodai munka és a feszültséget is le tudják vezetni a dolgozók, egyre több csapatépítőt szerveznek.

Nem is nagyon tudok olyan multit említeni, akik nem fektetnek igazán hangsúlyt a csapatépítő játékok rendszeres megszervezésére. A legtöbb időnket úgyis a munkahelyen töltjük, igazán hasznos tud lenni, ha a munkatársainkkal sokkal jobban összeismerkedünk, nem csak felszínes munkahelyi dolgokat vitatunk meg egymással, hanem szerzünk néhány közös tapasztalatot is. Egy munkahelyen fontos, hogy nem csak karrier tekintetében, hanem szociális értelemben is fejlődjenek a munkavállalók.

A balatonpro.hu oldalán kezdtem el nézelődni, mert már hallottam róluk, az egyik barátnőmnek is ők szervezték a csapatépítőjét. Nem csak sportolásra, csapatversenyekre van itt lehetőség, de van egy konferencia terem is, ahol esetlegesen komolyabb hangvételű előadásokat, összejöveteleket is lehet tartani, hogy persze ne csak a szórakozásról szóljon a nap, hanem egy rövidke megbeszélés, konferencia is beleférjen két játék között.

Azért ajánlotta ezt az oldalt a barátnőm, mert szuperek a csapatépítő játékok szervezésében. Itt nem csak unalmas kvízekre és kérdezz felelek csapatjátékokra lehet számítani.

A Balaton partján vannak így ezeken a szokványos programokon kívül sárkányhajózást, vitorlás hajózást és különböző érdekes vízi programokat is kínálnak.

A sárkényhajózás tűnt nekem a leginkább szimpatikusnak, mert ez egy olyan sport, amit nem mindennap próbál az ember, kellemes tempóban lehet haladni, jókat lehet közben beszélgetni, miközben a környéket is megnézhetjük és egy kicsit sportolhatunk is.

Emiatt választottam ezt a programot, ami annak ellenére, hogy egy ártatlan kis hajókázásnak indult a végén egy szép kis verseny lett belőle, de nem bánom, nagyon élveztem.

Szeretek versengeni és a kollégáimnak sincsen ezzel semmi baja. Nem fértünk be mind egy hajóba, ezért több hajóval veselkedtünk neki a Balatonnak.

Persze vicces szóváltások követték egymást, így hamar megelégelték az utolsók, hogy a csapat rajtuk élcelődik, és belehúztak, innentől kezdve pedig egy verseny alakult ki köztünk.
Mindenki nagyon jól szórakozott, nem meglepő módon pedig az a csapat nyert, amelyikben én is benne voltam, hiszen nem szeretek veszíteni.

A balatonpro.hu hozzáértő, szakszerű szervezése tette tökéletessé a napot. Minden rendben zajlott, pedig elég sok embert kellett vendégül látniuk. Minden meg volt szervezve, minden pontos forgatókönyv szerint zajlott, nem volt az ilyen csapatépítőkre sokszor jellemző fejetlenség.

Nagyon jól éreztem magam, és ezt a balatonpro összeszedett csapatának köszönhetem. Sikerült megtalálnom a csapatépítő játékok legjobb helyszínét, már értem, hogy a barátnőm miért is ajánlotta ezt a helyet.

Legközelebb is szeretném, ha sikerülne ide szerveznünk a csapatépítő játékokat, mert nem csak a sárkányhajózásra van lehetőség, sok mást is ki lehet itt próbálni, így egy pár alkalommal mindenkinek érdekes lenne még ez a hely. Ha jó az idő, akkor nem csak hajókázni lehet, de a strandolás is egy választható program lehet akár a nyári melegben.

Abszolút meg voltam elégedve az árakkal, a programok szervezettségével, a színvonallal, az eszközökkel és az egész lebonyolítással. Nagyon profik voltak a szervezők, már tudom, hogy nem véletlen a sok pozitív vélemény és visszajelzés, amit a munkájukról láttam.

Remélem, hogy legközelebb is engem kérnek fel a szervezésre és akkor is ide tudunk majd jönni, mert ezt a helyet kivétel nélkül mindenki élvezte.

És nektek mi volt a kedvenc munkahelyi élményetek az óévben?