Karácsonyi készülődés, ausztriai munkavállalás

A karácsony közeledtével egyre több mindenre kell figyelni. Ott, ahol gyerekek is vannak, még több a feladat, hiszen mindent időben meg kell csinálni, mert amikor a gyerekek a téli szünetben otthon vannak, már nem lehet pakolászni…

A vásárlás

A héten egyik délután beszaladtam az egyik bevásárló központba, hogy Panna lányomnak megvegyem a hőn áhított karácsonyi ajándékát. Hét azt hittem, hogy azzal a lendülettel ki is fordulok. Még hol van a karácsonyi nagy dömping, és hogy mindenki az utolsó vásárlásokat csinálja…annyian voltak a boltban, hogy vagy húsz percet kellett sorba állnom, és persze amit szerettem volna, azt nem kaptam meg. Mindez délután három órakor, amire még azt mondanám, hogy nem is a csúcs időszak. Nem szeretek ilyenkor vásárolni menni, mert mindenki azt gondolja, hogy holnap már nem lesz semmi, és fel akarnak mindent  vásárolni. Borzasztóak.

Az ajándékok

Még abban sem vagyok biztos, hogy ki mit kap karácsonyra. snowman-321034_640Persze ez is rám marad teljes mértékben, mert a férjem nem igazán szeret vásárolni, kivéve, ha valami neki kell esetleg, vagy mondjuk az újságoshoz kell menni…Három gyerek kívánságát kell megfelelően kielégíteni, és a kínálat a boltokat illetően nem annyira nagy. Azért ilyenkor irigylem azokat, akik egy nagyobb városban laknak, ahol számtalan bolt, pláza, esetleg bevásárló központ van. Nálunk már a nagy játékbolt is megszűnt, így most még nehezebb a vásárlás. Azért mégsem utazhatok kilométereket azért, hogy ajándékot keressek, ebből kell választani, vagy marad az internet, mint lehetőség.

Az internetes vásárlás

Amúgy nagyon hasznosnak találom ezt a lehetőséget, hiszen ma már mindent meg tudunk csinálni ennek a lehetőségével. Akár egy kietlen tanyán is lakhatnék, még ott is meglenne mindenen, mert be tudnám szerezni. Hiszen bármit rendelünk, házhoz hozza egy futás. Legyen az élelmiszer, vagy egy hűtő…bármi.

Ma már a világháló segítségével számtalan lehetőségünk van bármire. Akár egy külföldi munkát kereshetünk, mondjuk egy ausztriai munkavállalást, vagy naprakész híreket kaphatunk, de egy jó karácsonyi receptet is találunk, nem is egyet.

Remélem, hogy még a jövő héten mindennel elkészülök, hogy amikor a gyerekek már itthon lesznek, ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy hova tegyem őket, mert velem nem jöhetnek vásárolni, és a csomagolás, karácsonyi menü…még annyi a teendő, és kevés az idő hozzá. Még azt sem tudom, hogy mi lesz a karácsonyi menü, és a süteményekről nem is beszélek. Persze az utolsó hét mindig ilyen zűrzavaros, de majd lesz valahogyan.