Jól gondolja meg mindenki, hogy mik a szempontjai, mielőtt flottát választ magának

Autóval közlekedni a világ legkényelmesebb dolga, főleg, ha ezt olyan autóval tesszük, ami modern, jól felszerelt és gyors, mint a szélvész.

Persze, nem csak hosszú távra kellhet az embernek autó, hanem akkor is szüksége lehet rá, ha csak a városban rohangál jobbra, balra. Ugyan igaz az, hogy sokkal gyorsabb a tömegközlekedés, mint az autó a forgalmas nagyvárosokban, de a kényelmi faktor messze elmarad egy ilyen esetben. Kinek van kedve, főleg nyáron, de télen is nyomorogni a buszon, a héven vagy a villamoson, ha mehet kényelmes autóval is. Ugye?

Sok ellenlábasa van az autózásnak manapság, hivatkozva a környezetszennyezésre. Lassan már ez a probléma is megoldottnak látszik, az elektromos autók térhódításával. Ma már nem is olyan ritka, hogy belefutunk zöld rendszámos autókba jövet-menet, és ez a tendencia az előrejelzések szerint egyre csak erősödni fog.

Persze, van olyan helyzet is, amikor valakinek nincs szüksége saját autóra, csak időszakosan szeretne igénybe venni autót közlekedésre. Vannak az úgynevezett céges autók, amiket a cég vezetése biztosít, mikor valakinek a munkája igényli, hogy autóval közlekedjen, vagy rendezvények esetében is sokszor kerül autóflotta bérbeadásba.

A FINA rendezvénysorozat alkalmával például hatalmas Audi flottát vettek bérbe, melyet a versenyzők és a közreműködők egyaránt használtak. Komoly szabályzat van arra, hogy egy ilyen esemény során, mivel közlekedhetnek az emberek, akik résztvevőként működnek közre, így nagyon fontos, hogy olyan cég biztosítsa az autókat, ami megbízható és korrekt járműveket biztosít.

Egy céges flotta kezelésénél, szintén fontos, hogy a flottakezelő cég a helyzet magaslatán legyen. Fontos tényező a kiszámíthatóság, nem csak a megbízhatóságban, de a finanszírozásban is.

Ha a flottakezelés témáját boncolgatjuk, ma már rengeteg a piaci szereplő, akinek a szolgáltatásai közül kiválaszthatjuk a számunkra legalkalmasabbat. Nagyon körültekintőnek kell lennünk és sorra kell vennünk minden megoldást, ami szóba jöhet.

Olyan céget válasszunk, amely biztosítja nekünk az információs hátteret is a tárgyi feltételek mellett és segítségünkre van, ha probléma állna elő. Mindemellett tudja nekünk adni azt a szolgáltatást, amire mi vágyunk, és ami leginkább az érdekeinket szolgálja. Nos, a választás nem egyszerű.

Ugyan is, ha nem megfelelően választjuk ki a flottánkat, rengeteg rejtett, vagy később fellépő költség merülhet fel, amivel a finanszírozás kikalkulálásánál nem számoltunk. De ha belementünk egy rossz konstrukcióba és jönnek buktatók, akkor már üthetjük a falba a fejünket, és elhiheti mindenki, hogy ilyenkor már kevés a jó megoldás.

A teendő tehát az, hogy jól felkészülünk, mielőtt flottabérlésbe vagy lízingbe kezdünk, és szem előtt tartjuk az összes olyan szempontot, ami a mi vállalkozásunknál vagy rendezvényünknél adott esetben fontos lehet.

Én személy szerint nagyon szeretek autót vezetni és nagyon szeretem azt is, ha engem visznek autóval, ezért, mikor céget alapítottam, első dolgaim között volt egy autóflotta kialakítása, hogy a munkatársaim is autóval tudják megközelíteni az üzletkötések helyszíneit. Szerencsére a profil és a tőke megengedte, hogy ilyen befektetést tegyek és azóta sem bántam meg, mert mint tudjuk, az idő pénz, és mivel sokkal gyorsabban jutnak oda a dolgozók ezekre az ominózus megbeszélésekre, így sokkal több üzletet is kötnek egy nap, szóval bőven megtérül a flotta bekerülési költsége.

A cég, amit a flottakezeléshez választottam, http://www.flottakezeles.hu már az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus hozzáállással közelített meg. Még semmilyen üzletkötésről nem volt szó, de már egy 5 leveles e-mail sorozattal tájékoztattak, hogy mire kell odafigyelnem, mikor flottát választok magamnak.

Az egész folyamaton át, végig nagyon segítőkészek voltak velem és sikerült kitalálnunk, melyik az a megoldás, ami leginkább az én és a cégem érdekeit szolgálja.

Tökéletesen elégedett vagyok, semmit nem csinálnék másképpen akkor sem, ha elölről kezdhetném, és ezt mind nekik köszönhetem, ezért ajánlom is őket bátran bárkinek, akinek ilyen tervei vannak.

A cégem pedig egyre csak fejlődik és épül, így nincs okom panaszra. az embereim elégedettek, mindenki jó fizetésért, boldogan, és a flottának köszönhetően kényelmesen és gyorsan tud dolgozni.

Mikor céget alapít valaki, nem is vágyhat másra, mint arra, hogy kisebb nagyobb hullámvölgyeket leszámítva, a cég pályája felfelé íveljen, és mindenki elégedett legyen. Én azt vallom, hogy minden dolgozó ugyan annyira felelős a cég működésének milyenségéért a takarítótól a vezérigazgatóig mindenkinek van felelőssége abban, hogy minden a lehető legjobban menjen.

Ezért van az, hogy bár nyilvánvaló fizetésben vannak különbségek, de megbecsülésben nem vagyok hajlandó különbséget tenni a dolgozóim között.

Szoktunk közös programokat is csinálni, ahova szintén minden dolgozó egytől egyig meg van hívva. Legutóbb a vizes VB-t néztük együtt egy kibérelt szórakozó egységben, de tervezek közös céges nyaralást is majd a későbbiekben.

Egy jó vezető nem kiszipolyozza az embereit, hanem jobb teljesítményre sarkallja őket, én is igyekszem ezt tenni, és a dolgozóim visszajelzéséből azt gondolom, nem végzem olyan rosszul a dolgomat.

A jövőben is így kívánom folytatni a cégvezetést, és amíg erővel bírom, azért fogok dolgozni, hogy fejlődjünk és jobbak, többek legyünk.