Babakocsit nyert a kismama szépségverseny első helyezettje

Nemrég munkahelyet váltottam, ami nem várt kihívások elé állított. Marketingesként dolgozom, azon belül is a cég különböző promócióinak, reklámkampányainak megtervezése, megszervezése és levezénylése a feladatom.

Most kaptam meg az első nagyobb projektemet, amitől rögtön levert a víz. Egyedülálló férfiként nem sok fogalmam van a várandósságról, kismamákról és a babakocsikról. A cégünk alapvetően online szolgáltatásokkal foglalkozik, de minden évben megrendezünk egy sok helyen reklámozott kismama szépségversenyt. A versenyre bármilyen fotóval lehet nevezni, a lényeg, hogy látszódjon a hölgyemény arca és a kerekedő pocak is. A fotókat utána feltöltjük a weboldalunkra, amire a regisztrált tagjaink szavazhatnak. A legtöbb szavazatot elnyerő várandós hölgy a „Legszebb Kismama” adott évi koronájával és egy babakocsival lesz gazdagabb, az első tíz helyezett pedig apróbb játékokat (plüss állatkát, kirakót, stb.) kap ajándékba. A nyereményeket ünnepélyes díjátadó keretében vehetik majd át az ügyvezetőnktől.

Tehát ezt kellene nekem szingli férfiként részleteiben kitalálnom, megszerveznem és lebonyolítanom…
A marketing része nem bonyolult, ezerszer csináltam már ehhez hasonló kampányokat, ahol adott esetben nem babakocsit, hanem fényképezőt lehetett nyerni vagy laptopot. Jelen esetben, aminél igazán elakadtam, azok a tárgynyeremények voltak, mivel ezeknek a beszerzéséről is nekem kellett gondoskodnom.

A 2-10. helyezett tárgynyereményeit is nagyon sok időmbe tellett kiválasztani és megrendelni, mivel mindenképpen olyan játékokat akartam választani, ami már babakorban is használható, tehát nem kell egy polcon állnia a dobozában, míg a gyerek betölti majd a 3-4 éves kort. Sikerült összeválogatnom jó pár kirakót, építőjátékot, színes csörgőket, készségfejlesztő játékokat, játszószőnyeget.

Amivel nem jutottam dűlőre, az pont a főnyeremény volt, a babakocsi.
Ez egy olyan eszköz egy kisgyermekes család életében, amit sokáig használnak, és nagyon sokféle igénynek kell megfelelnie. De pontosan mi is az, amit egy szülő elvár egy babakocsitól? Rá kellett jönnöm, hogy a válaszom kimerül a „Fogalmam sincs!”-ben, így aztán – kismama ismerősöm nem lévén – az internetet hívtam segítségül.

Találtam egy oldalt, az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan címen, ahonnan sikerült megtudnom, hogy létezik ún. többfunkciós babakocsi is. Ennek lényege, hogy a babakocsi alap vázára fel lehet szerelni a hozzá kapott mózeskosarat, vagy akár a baba autósülését is. A leírás szerint, mivel ez egy variálható babakocsi, ezért később (amikor a baba már nagyobb) sem kell lecserélni. A teljes babakocsis időszak alatt használhatják a szülők.

Az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldal szerint az is fontos, hogy sok zseb, rekesz legyen a babakocsin, mivel rengeteg holmit kell magunkkal vinnünk, amikor kimozdulunk egy kisbabával. (Nem is kell hozzá kisbabának lenni, én is egy telepakolt hátizsákkal járok minden nap munkába.)
Fontos még az állítható háttámla és a biztonsági öv, a kicsi egészséges gerincfejlődése és biztonsága érdekében. Hasznos, ha levehető a babakocsi teteje (ha összemaszatolta a lurkó, akkor mosógépben ki tudjuk mosni). Ezen kívül olyan technikai részletekre is érdemes odafigyelni, mint hogy a babakocsi legyen könnyű (elvégre az adott esetben 50 kilós anyukának is egyedül meg kell emelnie), legyen összecsukható (beférjen egy átlagos személyautó csomagtartójába), és gumiból legyenek a kerekei (a gumikerekek jobb rugózást biztosítanak, így a kicsi nem ébred fel akkor sem, ha kicsit göröngyösebb úton manőverezünk). Nagyon hasznosnak találtam az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldalon olvasott tanácsokat, és ennek mentén választottam ki a főnyereményül szolgáló babakocsit.
A főnököm nagyon elégedett volt a végeredménnyel. Megjegyezte, hogy amikor elmondtam, milyen babakocsira gondoltam, megijedt, hogy csődbe viszem a céget, de végül nagyon jó áron sikerült babakocsit találnom az interneten (szintén az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldalról navigálva).