A versenyszellem

Vajon hol van a határ, amit meg kell húznunk, a gyermekünk érdekében?

Egyszer láttam egy nagyon jó reklámot ezzel kapcsolatban, ami mindent elmondott pár percben.

A sportolás szeretete

Vajon mikor tudja eldönteni egy gyerek, hogy neki jó az amit cycling-862278_640csinál? Meg tudja állapítani, hogy mi jó neki, és mi nem? Ha mondjuk egy óvodás gyerekről van szó, akkor ő tud nemet mondani? Számos megválaszolatlan kérdés merül fel ezzel kapcsolatban.

A reklám amit fentebb említettem, amúgy nagyon megható volt. Legalábbis bennem megindított sok mindent, sok gondolatot. Onnan indult, mint mindenkinek a napja, a reggeltől. Hogy a szülők, abban az esetben az anyuka, hogyan kelti hajnalban a gyermeket, és hogyan öltözteti fel a majdnem még alvó gyereket. Nagyon komoly érzelmeket dolgoz fel a kis film…

Vajon a nagy sportolóink is így kezdték?

Egyszer szívesen beszélgetnék velük ezekről a dolgokról. Hogy biztosan volt olyan, hogy ők is fel szerették volna adni, vagy fáradtak voltak, vagy egyszerűen szerettek volna mást csinálni, aludni, moziba menni, barátokkal lenni, de őket várta a sport pálya, az uszoda, vagy épp más csarnok. Azért azt gondolom, mindannyian hálásak lehetünk, a nagyszerű sportolóinkért, akik nap mint nap megküzdenek azért, hogy nekünk a különböző versenyeket jó hírnevet szerezzenek.