A verseny folytatódik, ezúttal a napelemek miatt

Az élet minden területén hatalmas a verseny. A munkaerő piacon, a cégek között, a munkavállalók között, de már az iskolában is, a gyermekek között. Engem sosem vonzott a versengés, de ahogy már említettem, a feleségemnek ez az élete. Linda és Emese ezúttal nem az esküvőjük kapcsán feszültek egymásnak, hanem a családi ház, otthonteremtés talaján. Ahogy bővült a család, kezdtük kinőni a lakásunkat, de ez volt a helyzet Linda és Zoli háza táján is. Elkezdődött hát a verseny, hogy ki találja meg előbb álmai otthonát. Mi férjek, hajlottunk arra, hogy nem kell elsietni a dolgot, alaposan fontoljuk meg a döntést. De asszonyaink hihetetlenek voltak, egész nap hirdetésekkel bombáztak minket és már az ideális gyerekszoba falának színén vitatkoztak.

El is mentünk megnézni néhány házat, természetesen mind a négyen. Az egyik ház tulajdonképpen egy ikerház volt és mindkettő része eladóvá vált. Zolival össze is néztünk, hogy ideális megoldás, ugyan olyan mindkét rész, így nem lehet miben legyőzni a másikat és közel lenne egymáshoz a két drágalátos barátnő. Hajlottunk is rá, hogy lecsapjunk az ajánlatra, de ekkor Linda közbeszólt, hogy szép a ház, valóban nagyon jó lenne, de nem elég környezettudatos. Emese sem akart lemaradni, így hát faggatni kezdték a tulajdonost, hogy hogyan lehetne „zöldebbé tenni” a házakat. Szegény ember hirtelen zavarában a napelemek felszerelését javasolta, mint környezetbarát megoldás.

Kutakodni kezdtünk az interneten és hamar rátaláltunk egy napelemrendszerekkel foglalkozó oldalra, ami mindannyiunknak azonnal szimpatikus volt. Miután végig olvastuk az egész weboldalt, utána jártunk minden apró részletnek, az árajánlat kérése gombra kattintottunk. Kicsit bonyolult volt a helyzet, de a ház tulajdonosával egyeztetve hamar megoldottuk, hogy ne legyen akadálya a helyszíni felmérésnek. Amint kiderült, hogy megvalósítható a napelemek felszerelése, tető alá is hoztuk az üzletet és lecsaptunk az ikerházra. Innentől már saját otthonaikba vártuk a felszerelést végző csapatot és még a papírmunkában is rengeteg segítséget kaptunk a cégtől. Már azt hittük, minden rendben lesz, amikor asszonyaink hajba kaptak a napelemek méretein. Döbbenten hallgattuk vitájukat Zolival, hiszen számunkra teljesen egyértelmű volt, hogy eltérő energiaigényeink és a tetők adottságai miatt eltérő méretű napelemek lesznek a házon és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a napelem méretei ekkora felfordulást okozhatnak Lindáéknál. De hát, mint minden, ez is verseny tárgya volt közöttük.

Időbe telt, de sikerült lecsillapítanunk a hölgyek kedélyeit és hajlandók voltak szemet hunyni a napelemek eltérő mérete fölött. A folyamat végül sikeresen zárult, egyetlen nap alatt felkerültek a napelemek és kezdetét vette a környezetbarát áramtermelés. Azóta jelentős összegeket takarítunk meg minden hónapban, ezzel teret adva feleségeinknek és az örök versenynek közöttük, hogy ki mire költi el a korábban a villanyszámlák befizetésére fordított összeget.