A Star Wars-verseny győztese

Emlékszem, mekkora port kavart a filmrajongók körében, amikor megjelent anno 1977-ben bemutatták a mozikban az első Star Wars filmet. Akkor még simán ‘Csillagok háborúja’ néven lett ismert, ám mielőtt kiadták a második részét, azelőtt két évvel megváltoztatták a címét ‘Egy új remény’-re. Ezt követően még két film követte az első részt, amivel bezárult az első Star Wars trilógia. Rá pár évvel megjelent az előzmény-trilógia, ami szintén hatalmas sikert aratott. A barátaimmal hatalmas Star Wars-lázban égtünk. Sokszor játszottuk azt, hogy jedik vagyunk, fénykardokat készítettünk és csatákat rendeztünk. Folyton anyukám barna fürdőköpenyét loptam el a játékunkhoz, hogy karakterhű jedilovagnak nézzek ki.

Azóta felnőttünk, nekem született egy kisfiam és egy kislányom. A fiam, Bence tizenegy éves és ő is nagy Star Wars-rajongó. Látta az összes filmet, a két újabb részre pedig együtt ültünk be a moziba családostul. Bence nagyon várja már az utolsó filmet is. Akkora rajongója ennek a sci-fi alkotásnak, hogy az egyik farsangkor Darth Vader-nek öltözött. A jelmezt egy webáruházból rendeltük egy népszerű játékkereskedelemmel foglalkozó cégtől.

Az oldalt a jelmezkereső online túrámon találtam meg. Szerencsére az áttekinthető kategóriáknak köszönhetően nagyon hamar rábukkantam arra, amit keresek. A főoldal tetején lehet látni a kategóriákat, hogy a hatalmas választékban könnyeben eligazodjunk. Ezek között találunk például babákat, építőjátékokat, bicikliket vagy kismotorokat, kisebb babáknak való fejlesztő játékokat, színezőt, gyöngyfűző készletet vagy akár iskolaszereket is.

Így a ‘Jelmez’ fül alatt pikk-pakk ráleltem a Star Wars jelmezek csoportjára és azon belül pedig a Darth Vedert formáló jelmezekre. Meg is rendeltem egyet a kisfiam méretében. 2 munkanap alatt meg is jött a csomag, mert házhoz rendeltem. Előre fizettem kártyával a megrendeléskor. Teljesen tökéletes állapotban volt a jelmez, amikor megkaptuk, pont olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Nagyon jól nézett ki a sötét úrnak öltözve, meg is nyerte a jelmezversenyt, mert az övé volt a legijesztőbb és egyben legélethűbb jelmez.

Közeledett Bence születésnapja és nem meglepő módon valamilyen Star Wars-hoz kötődő játékot szeretett volna kapni.
Arra gondoltam, hogy ha Star Wars jelmezek kaphatóak az oldalon, minden bizonnyal találhatóak rajta egyéb Star Wars játékok is.

Beigazolódott a reményem: egy egész külön kategórát találtam Star Wars játékok számára. Nem kevesebb, mint 9 oldalon keresztül sorol fel a honlap Star Wars játékokat. Vannak köztük kisebb vagy nagyobb figurák a kedvelt szereplőkről, jelmezek, fénykardok, tolltartók, kártyák és egyéb társasjátékok, valamint még egy sugárvető is. Átnézegettem az összes találatot, de már az első pillanatban éreztem, hogy a sugárvetőre fog esni a választásom. Láttam lelki szemeimmel, hogy a fiam micsoda csínyeket fog vele elkövetni, de ugyanakkor remekül fog szórakozni.

A Star Wars Nerf: Első Rend rohamosztagos delux sugárvető szett tartalmaz 12 darab szivacs lövedéket, ami szerencsére biztonságos, egyáltalán nem balesetveszélyes. Ezen kívül a lövedékekhez tartozik egy tár is. Az irányzék levehető, a sugárvető lövőtávolsága nagyjából 20 méter. Ez elég hosszú, úgyhogy persze lesz egy sor beszélgetésem Bencével, mielőtt először kipróbálja a játékot.

Nem teketóriáztam hát tovább, a “Kosárba rakom” lehetőségre kattintottam, és a termék már készen is állt a megrendelésre. Itt meg kellett adnom pár adatomat, a szállítási címet és a számlázási címet is. Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy ezt a Star Wars játékot ingyen házhoz szállítják, tudniillik az ára éppen elérte az ingyenes szállításhoz kellő összeg nagyságát. Feliratkoztam a hírlevélre is, ugyanis már többször is rendeltem innen, de még sosem jutott eszembe erre feliratkozni. Most úgy gondolkodtam, hogy miért ne kaphatnám meg online levélben a legújabb termékekről, ajánlatokról szóló értesítéseket.

A Barionnal való, utánvétes vagy készpénzes fizetési módok közül a Barionosat választottam. Mindig ezzel fizetek, ha csak van rá lehetőség. Ez egy nagyon megbízható és gyors megoldás az internetes fizetésre. A csomagot a GLS futárszolgálat szállítja ki. Lehet kérni a szállítást GLS csomagpontra is, de én, mint említettem, házhoz rendeltem a játékot. Ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb és legbiztosabb módja annak, hogy a csomag biztonságban megérkezzen. Pláne így, hogy még ingyen is van a szállítás.

Az oldalon azt írták a szállítási információk menüpontja alatt, hogy a szállítás 1-3 munkanapon belül történik meg. Ezt nagyon gyorsnak és kedvezőnek találom. Ha külföldről rendel valaki terméket, előfordul, hogy akár hónapokat kell várnia a megérkezésére, és meg is van a kockázata, hogy a hosszú szállítási idő alatt a csomag megsérül, eltűnik, rossz címzetthez kerül vagy valami hasonló “baleset” történik vele. Ezért részesítem előnyben a magyar cégek webshopjait.

A csomag meg is jött 2 nap múlva. Egyeztettem a futárral, hogy mikor vagyok otthon. Úgy időzítettem az egészet, hogy iskolaidőre essen, amikor a fiam még nincs itthon. Így titokban tudtam tartani az ajándékot Bence születésnapjáig.

Nagy örömmel vettem át az igényesen, biztonságosan becsomagolt dobozt. A lakásban kinyitottam, belekukkantottam, hogy minden ígért alkotóelem megvan-e. Persze nem volt vele semmi gond, minden megérkezett. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag mégis hiányos a rendelt termék, a gyártó 24 hónap garanciát vállal rá. Ez eléggé megnyugtató.

Gondosan visszapakoltam a játékot és az alkatrészeit a dobozba. Igyekeztem úgy visszacsomagolni, hogy ne látszódjon rajta, hogy kinyitottam. Ezután fogtam a csomagolópapírt, amit minden jeles alkalomkor használunk, és becsomagoltam a Star Wars játékot.

Amikor eljött a kisfiam születésnapja, nagyon izgatott volt, tudniillik meghívta egy pár barátját is mulatni. Egész nap díszítettük a lakást, segített szendvicset csinálni és szörpöt készíteni. Sütöttünk muffint is, aminek a tetejét szépen kidíszítettük cukorkákkal és gyümölccsel. A nappali és Bence szobája tele került színes lufikkal és szerpentinekkel. Kora délután elkezdtek megérkezni a barátok. Mindannyian hoztak kisebb-nagyobb ajándéktasakban szép ajándékokat, csokikat. Nem panaszkodhatott Bence az ajándékokat illetően.

Mindennek nagyon örült, de amikor kinyitotta a mi ajándékunkat, különösen szélesre húzódott a mosolya. Az egyik kis barátja felkiáltott, amikor meglátta a Star Wars sugárvetőt, hogy neki is ugyanolyan van. Mivel elég közel lakott, hazaszaladt érte, hogy együtt játszhassanak vele.

Amikor visszatért, kitalálták, hogy továbbfejlesztik a testnevelés órán sokan játszott kidobót, és helyette kilövőt játszanak. Két csoportra oszlottak, az egyik csapat piros, a másik pedig sárga szalagot kötött a fejére. Bencénél volt az egyik sugárvető, a barátjánál a másik. Felálltak a csapatjaik mögé, majd elkezdték lőni az ellenséget a szivacslövedékkel. Az a csapat nyert, akinek a tagjai tovább a játékban maradnak.

Nagyon ügyesen játszottak mindannyian, hatalmas nevetgéléseket hallatva. Végül a versenyből Bence csapata került ki győztesként, bár nagyon szoros volt a verseny. Lehet, hogy az ellenfél csapata úgy gondolta, nem lenne szép, ha Bencét nem hagynák nyerni a szülinapján. Nagyon örülök, hogy ez a Star Wars játék valóban akkora sikert aratott, mint ahogy elképzeltem.