A sportolóknak nyugalmas otthoni környezetre van szükségük

Ahogy a feleségem egyre inkább felemelkedett az eredményeivel és egyre jobb sportoló lett, egyre inkább közeledett annak az ideje is, hogy eladjuk a házunkat. Persze egyelőre még nem terveztünk gyereket, hiszen a karrierjével foglalkoztunk mindketten, de később szerettünk volna kettőt. Úgyhogy mindenképp nagyobb házat akartunk venni. Mondjuk ha csak a gyerekek miatt akartunk volna elköltözni, akkor még várhattunk volna. De az igazság az, hogy az apró, kényelmetlen, rettenetesen nedves és penészedésre hajlamos bérházlakás, amit nagymamámtól örököltem, nem volt megfelelő számunkra. Mind magánemberek is utáltuk, de a feleségemnek, mint sportoló, kifejezetten egészségtelen volt a penészes környezet, de az is, ha a penészirtót kellett beszagolnia, ráadásul a papír vékony falak miatt sokszor áthallatszott mindenféle a szomszédoktól, ami zavarta őt a pihenésében. Na meg, mivel egyszobás, galériás lakás, ha épp pihent, és nekem dolgom volt, az sem volt a legjobb kombináció.

Még mindig nem volt és talán nem is lesz egy milliomos sztársportoló, de ha összedobtuk azt, ami neki van és azt amit én raktam félre, egy kevés hiányzott csak, hogy egy jó, kényelmes és tágas kertes házat tudjunk vásárolni. Úgyhogy el kellett adnunk a lakásunkat. Volt egy megbízható ügyvédünk, aki a segítségünkre volt, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy az ingatlanosokat kihagyjuk a buliból.

Eladó lakás Budapest kulcsszóval felraktuk a kis lakásunkat, szerelmünk első fészkét a Nextapróra. Gondolkodtunk, hogy majd több helyen is meghirdetjük, de első körben csak ez jutott eszünkbe és végül nem is kellett máshol foglalkozni vele. Akkora kereslet van az oldalon az eladó házakra és lakásokra, hogy csak fél nap alatt érkezett öt érdeklődés. Ezen felbuzdulva pedig, eldöntöttük, hogy mi is innen vásárolunk házat.

A keresőben kiválasztottuk az ingatlan kategóriából a házakat, majd Pest megyéből Budapestet és annak 20 kilométeres vonzáskörzetét. Nem volt pontos elképzelésünk, hogy melyik kerületbe szeretnénk költözni, úgyhogy ez így pontosan meg is fellelt nekünk. Persze rettenetesen nagy volt a kínálat, rengeteg oldal, mindegyiken nagyon sok ház. Úgyhogy megadtuk a minimum és a maximum árat, amit rászánnánk és ezzel kissé megszűrtük, hogy mi jelenjen meg. Örömmel konstatáltuk, hogy körülbelül jól lőttük be az árakat, mert olyan házakat dobott ki a kereső, amiket mi elképzeltünk. Több szobás, akár emeletes, nyugodt környéken, nagy udvarral, garázzsal.

Közben persze folyamatosan leveleztem a Nextapro oldalon keresztül azokkal, akik a mi lakásunk után érdeklődtek. Össze is hoztunk egy napra három megnézést. Olyan napot választottam, amikor a feleségem egész nap távol van edzések miatt, hogy ne zavarja őt a sok jövés és menés. Egyébként az egész eladást én intéztem, a vásárlást csináltuk csak közösen, mert az őt is nagyon érdekelte. Ennyi plusz strasszfaktor pedig éppen elég volt neki.

Lassan pedig mi is elkezdtünk házakat látogatni. Az ötödikbe instant beleszerettünk. Úgyhogy onnantól nem voltak kérdések. Hatalmas nappalija van, ugyanolyan hatalmas ablakokkal, ahova rengeteg cserepes növényt tudunk majd elhelyezni. Kedves, kis konyha, élhető méretű ebédlővel ellátva. Egy nagy hálószoba gardróbbal nekünk, két kisebb majd a gyerekeknek az emeleten. Fürdőszoba mindkét szintén. Az udvaron gyönyörű fák és egy jó állapotú garázs. Nagyon hamar ki is fizettük rá a foglalót. Közben pedig az eladás is jól haladt, mert onnan is megkaptuk egy szimpatikus hölgytől a foglalót, úgyhogy úgy tudtuk időzíteni a ki- és a beköltözést, hogy a lakásunk új tulajdonosának és a ház régi tulajdonosának mindez megfeleljen. Közben mindenféle hivatalos dolgot az ügyvéd jelenlétében, vagy az ő mentorálása alatt csináltunk. A Nextapróról azonnal letöröltem a lakásunkat, ahogy kifizette a hölgy a foglalót, mert úgy gondolom, hogy ez így fair azokkal szemben, akik most keresnek lakást maguknak Budapest területén. A kínálat így is elég nagy marad, az biztos. Nem is tudom, azt hiszem azelőtt soha nem gondoltam volna, hogy egy apróhirdető oldalon ilyen sok házat meg lakást lehet vásárolni. Most meg kiderült, hogy nem is csak a kínálat nagy, de valós dolgokról van szó és az ember jól tud kommunikálni az oldalon keresztül az eladókkal, szóval nagyon könnyen lehet haladni az ügyekkel. Mert azért valljuk be, egy házvásárlás, plusz eladás, majd a költözés nem olyan egyszerű dolog.

Jaj és azt még ne is mondtam, hogy milyen jó helyre költöztünk. A feleségemnek alig félóra autóútra van a központ, ahova edzeni jár, mégis olyan a hely, mintha egy kis sziget lenne Budapesten belül. Nyugodt, csendes utcán, nagy udvarok, a házak távolra esnek egymástól. Sokan sétáltatnak gyerekeket az utcákban, ami akkor válik fontossá, ha már mi is ebbe a helyzetbe kerülünk. Közel van hozzánk egy nagyon édes kis park, de egyébként is tele vannak az utcák és az udvarok fákkal. Szerintem a legspécibb ingatlanos oldalon sem találhattunk volna olyan jó új otthont magunknak, mint amit az apróhirdetésekről híres oldalon sikerült.