A csapat színe mindenhol!

Az iskola és a barátnőim mellett az életem a sport!

Kisgyerekkorom óta táncolok már, néptánccal kezdtem, és a rockyn át a társastáncokon keresztül sok mindent kipróbáltam már. Végül a hip-hop, funkynál állapodtam meg, ezt a táncstílust már évek óta versenyszerűen űzom.

Véletlenszerűen találtam rá erre a táncegyesületre, de a táncosok a családommá lettek, a tanárra fölnézek, mint egy nővérre, és… egyszerűen imádok benne mindent!

Sok versenyre járunk, a téli versenysorozat a kedvencem, mert akkor a versenyszituációt még az ünnepi feeling is átjárja, és a kettőtől együtt nagyon jól érzem magam.

Az egyesület színe kék–ezüst, ez jelenik meg minden egyes fellépőruhánkon, plakátjainkon, minden felületünkön. Ugyanígy a szobámban is. Mindenhová a táncegyesület nevét firkálgatom órákon, a falaim a plakátjainkkal vannak tele és minden kék–ezüst színekben pompázik.

Ezért, amikor anya és apa azzal álltak elő, hogy szülinapomra végre megkapom a rég áhított saját fürdőszobát, rögtön az jutott eszembe: még egy felület, amit csupa kék–ezüstre színezhetek! A szüleimnek nem volt ellenére a gondolat, nem szóltak bele ilyen ügyekbe, sőt, együtt terveztük meg a fürdő egész kinézetét.

A nagy bejelentés után, miután apáék kimentek a szobámból, rögtön kezembe vettem a laptopom, és böngészni kezdtem. Így találtam rá egy oldalra, ahol lépésről lépésre le van írva, hogyan álljunk neki egy új fürdő kialakításának.

Itt rögtön az első lépésként azt ajánlják, hogy döntsem el, milyen színeket szeretnék a helyiségbe. Ezt már eldöntöttem, de azt csak ez után, hogy kék csempéket szeretnék. Mert, ahogy itt is olvastam, a csempe a fürdő azon része, ami rögtön feltűnik az embernek, ez az alapja az egésznek. Kék csempe. Ez egyértelmű volt. Plusz azt is olvastam itt, hogy a kék azért népszerű a csempeszínek körében, mert a vizet hozza vissza hangulatában, ami nyilván szerencsés egy fürdőszobában.

Na, rendben, így már hogy eldöntöttem, kék csempék lesznek a fürdőben, úgy láttam a következő lépés az, hogy kitaláljam: milyen lesz a padlólap, lesznek-e dekorelemek ott, vagy a falon, más színű csempe is lesz, vagy csak kék? Végül úgy döntöttem, hogy kicsi, csillogó kék csempéket szeretnék kombinálni matt ezüstszínűekkel együtt, a padlólap ezüst lelsz, kék mozaikkövekkel benne a táncegyesület nevének monogramjával.

Amikor anyáéknak előadtam az ötletet, kissé meglepődtek, de megmutattam nekik is az említett oldalt, hivatkozva rá, hogy ezt így kell csinálni. Örültek annak, hogy ennyire lojális vagyok a versenycsapatomhoz. Apa tüzetesebben megnézte az oldalt, így a fűtést, szekrényt, csaptelepeket, a vizesblokkot rá bíztam, de mindenről kikérdezte a véleményemet, amit ezúton is köszönök neki.

Mielőtt elmentünk megvenni a csempéket, még egyszer elolvastam a honlapon találtakat, hogy biztosra menjek.

Az árnyalatot, amilyen kék a csapatom színe, nehéz volt megtalálni, de egy kis keresgélés után sikerült. Középkék árnyalatról van szó, ami szerencsés, mert a fürdőm egy kis kuckó lesz, és ez az árnyalat még nem fogja összenyomni a teret, mintha egy sötétebb árnyalatról lenne szó. Plusz, az, hogy teszünk bele ezüst, matt elemeket is, megtöri az egybefüggő kéket, így aztán biztos nem kisebbíti a helyiséget.

Az egyik falat végig, a másik hármat váltakozó magasságban terveztük kicsempézni, az ezüst dekorelemeket elszórva, nonfiguratív alakzatban beletűzni.

Láttam az oldalon, és belegondolva sok fürdőszobában is ahol jártam, hogy mostanában a nagyobb, akár téglalap alakú csempék a menők, de engem nem érdekel, én kicsi, apró kék csempéket szeretnék, az még olyan is, pláne mivel csillognak, mintha apró vízcseppek borítanák a falat.

kék csempe

Apa számára fontos volt, hogy jó minőségű csempét és padlólapot vásároljunk, már csak azért is, mert tudja jól, elég szerencsétlen tudok lenni. Sokszor kiesnek a kezemből dolgok, sokszor beleverek a falba dolgokat, mert nem figyelek oda. Láttam én is az említett oldalon, hogy akkor jó a csempe, padlólap, ha a hátulja világos színű, az jelenti, hogy jóminőségű kerámiával dolgozott a gyártója.

A legjobb része az egésznek az volt, hogy apával és barátjával, aki burkoló, én is együtt dogloztam az új fürdőszobám burkolatának felvitelén is, és a további folyamatokba is besegítettem.

A végeredmény csodálatos lett! A kék csempék csillognak a rájuk eső fénytől, az ezüst padlólapból kivirít a kék monogram, egyszerűen imádom! Az egész tánccsapatot meghívtam magamhoz, hogy együtt átérezzük a csapatszellemet, és gyakoroltunk a következő versenyünkre is. Ahhoz azért elhagytuk az új, kék csempés fürdőmet.